Lijstenmakerij Verhagen

voor inlijsten, reparatie, passepartouts, spiegels, glas, emaille

Voorbeelden

Mw. Jousma te Bergum na een jaar: “Ik ben blij dat ik het gedaan heb, ik had het schilderij geërfd, maar het lag op zolder omdat er een lelijke niet-passende lijst omheen zat. Nu hangt het in de woonkamer geniet ik er dagelijks van."

“Ik had de tekening helemaal afgeschreven, hij was vies, geel en gekreukt, maar ik kon hem toch niet wegdoen omdat ik er zo op gesteld was. Ik had niet gedacht dat het zo mooi kon worden. Alle vlekken zijn eruit. Hij is weer glad en helder wit. Er zit een mooie strakke lijst omheen”.

Mw. Vlieger heeft uit een erfenis een prachtige krijttekening uit 1920 in haar bezit. 'Maar het krijt lag er los op en kleefde aan het glas, het passe-partout golfde en was beschimmeld. Kortom er moest wat gebeuren. De tekening is voorzichtig uit de lijst gehaald en naar de restaurateur gebracht die de oude passe-partout eraf heeft gehaald. Met een nieuw fris passe-partout en de schoongemaakte lijst straalt de krijttekening weer. Een kostbaar bezit,' zegt zij. Door een speciale techniek komt het krijt niet meer in contact met het glas en blijft de tekening nu goed.

ruime keuze uit lijsten - lijstenmakerij Verhagen

'Uit Tibet hebben we een bijzonder textielkunstwerk meegenomen. Maar het textiel was scheef op de ondergrond geplakt en de rand was lelijk bruin. Het textiel is losgehaald en de achterwand recht gemaakt De baklijst die we hebben gekozen is bijgewerkt met een kleur die fantastisch combineert. mw. Verhagen: “We genieten er elke dag van “

Mijn schilderij was van de muur gevallen. De lijst was beschadigd en het glas was stuk. De lijst is onzichtbaar gerepareerd en met de nieuwe passe-partout in plaats van de vergeelde die erin zat, is het weer fris. Ik heb museumglas gekozen waardoor de kleuren veel mooier uitkomen. Het straalt weer en ik ben erg blij met het resultaat.

Mw Juan Remmerts -de Vries.”Een leuke aquarel die mijn zoon als kind gemaakt had zat in een stoffig lijstje met een vergeelde passe-partout eromheen. Nu is de prent onzichtbaar opgeplakt op een zachtgroene achtergrond waardoor het beeld veel beter naar voren komt. Een eenvoudig maar mooi lijstje eromheen en het oogt heel anders. Door het speciale glas spiegelt het niet; het is alsof er niets tussen zit. Ik ben blij dat ik het heb laten doen. Ik kan er weer jaren van genieten. “

Voorbeelden genoeg van professionele inlijstingen door Lijstenmakerij Verhagen

Bij een galerie had ik een mooi schilderij van een schilder uit mijn geboortestad gekocht. Er zat geen lijst omheen. We hebben samen een lijst uitgezocht die bij het schilderij en de periode waarin het gemaakt is, past. We hebben er de tijd voor genomen wat ik prettig vond. Ik vond het schilderij al mooi, met de lijst eromheen is het echt af.

De hele winter keek ik tegen de donkerbruine ornamentlijst om het stilleven aan, het was een donker geheel. Je zag de schildering niet goed. Ik wilde het zo graag lichter, maar had geen idee of het kon. Voorzichtig is de lijst van de bruine patinalaag ontdaan en zijn de beschadigde ornamenten bijgewerkt. Nu is de lijst prachtig zacht goud en straalt. Ik wist niet dat dat eronder zat en ben er zo blij mee! Je ziet het stilleven ook weer.

Wilt u ook iets moois laten inlijsten voor aan de muur? Lijstenmakerij Verhagen

Mijn man had bij zijn afscheid een prachtig ingelijste foto gekregen van zijn werk als kapitein. Wat een schrik toen de foto van de muur viel. De lijst en het glas waren kapot en de foto bekrast door de glassplinters. YV heeft de lijst gerepareerd er nieuw glas in gezet en de foto bijgewerkt. We zien bijna geen verschil meer! Veel dank, onze onvervangbare herinnering hangt weer mooi aan de muur.

Ik kwam met een gouache met fel oranje en rood die mijn overleden broer voor me had gemaakt. De lijst die eromheen zat was saai. Het bleek erg lastig er een goede kleur passe-partout en lijst bij te vinden. Y kwam bij me thuis om te zien waar het zou gaan hangen Ze heeft er de tijd voorgenomen en de lijst zelf op kleur gemaakt. Ik ben er zo blij mee, hij zou het ook schitterend hebben gevonden.

ruime keuze uit lijsten - lijstenmakerij Verhagen


Contactgegevens

Lijstenmakerij Verhagen

Oerdijk 71H

7433 AH Schalkhaar (Deventer)


OPEN OP AFSPRAAK

T 0570 594340

M 06 41056061


info@lijstenmakerij-verhagen.nl