Lijstenmakerij Verhagen

voor inlijsten, reparatie, passepartouts, spiegels, glas, emaille

Reparatie

Schilderijen

Vaak is een oud schilderij dof door het vuil, dat zich er in de loop van de jaren op verzameld heeft. De aanslag op een schilderij en op de lijst is meestal goed te verwijderen. Omdat onbekend is welke verf is gebruikt is er echter altijd een risico op beschadiging. Om die reden is een test vooraf nodig voor aan het schoonmaken wordt begonnen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Is de oude vernislaag vergeeld of is er risico op beschadiging bij het schoonmaken te groot, dan is het werk voor een professionele restaurateur. Met het verwijderen van de oude vernislaag van het schilderij komen de oorspronkelijke kleuren weer naar voren. Als je kleine beschadigingen laat repareren ziet het schilderij er weer gaaf uit.

Kunst op papier

Kleine scheurtjes kunnen voor het oog (deels) weggewerkt worden. Een schoon nieuw passe-partout of schoongemaakt glas doet ook wonderen.

Lijsten

Moderne lijsten kunnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door vallen. Ik bekijk met u of reparatie mogelijk is. Antieke ornament lijsten missen vaak stukjes. Kleine beschadigingen kan ik voor u repareren. Voor grote/ingewikkelde restauraties zijn er professionele restaurateurs.

Bijzondere restauraties

Een zwaar beschadigd, antiek kapelletje is gerestaureerd en bruikbaar gemaakt als omlijsting van een beeldje.

Lijstenmakerij Verhagen - restauratieLijstenmakerij Verhagen - restauratieLijstenmakerij Verhagen - restauratie

Contactgegevens

Lijstenmakerij Verhagen

Oerdijk 71H

7433 AH Schalkhaar (Deventer)


OPEN OP AFSPRAAK

T 0570 594340

M 06 41056061


info@lijstenmakerij-verhagen.nl